söndag 23 augusti 2009

Med eller utan vatten - beror på...

Det är Ramadan nu, det har just börjat. Och det märks. Inget te serveras på kontoret, inte kaffe heller för den delen. Har tagit med vattenkokare för att kunna göra det själv. Om man fastar på riktigt dricker man inte heller vatten. Ingenting. Frågor kommer om att arbetstiden kunde vara en timme kortare. När man vill träffa bossen kan man få veta att han sover. Har lagt märke till att även andra ta sig en tupplur. Kan bossen så kan jag, eller?
Förråden är tömda. Är det månne för att folk inte ska fuska. Jag har några få vattenflaskor i mitt kylskåp, tar strax slut. Men det är klart att man smyger lite med drickande och ätande för att anpassa sig och skona de fastande från frestelser. Medhavd matsäck eller lunch med någon som inte fastar. Många restauranger och andra aktiviteter har stängt. Mycket av hänsyn faktiskt. Man drar sig tillbaka, blir lite inåtvänd. Kan bli en mjuk övergång efter semestertiden. Men det får bli med vatten, inte utan vatten.

2 kommentarer:

  1. Även här i Sverige firas Ramadan men inte så påtagligt som hos dig nu. Det är ju ofta så att minoriteter inte prioriteras. Man har dock fortsatt diskussionen från i höstas om utökat sortiment både i mataffärer och leksaksland.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Det stämmer med minoriteter. Här är vi kristna i minoritet. Och en timmes kortare arbetstid tackar ingen nej till under denna månad. Speciellt som julen bara är en enda ledig dag.

    SvaraRadera