fredag 12 juni 2009

Pirater - gamla och nya


Irakiska Kurdistan; (bilden är inte från Irak) inte kan det väl finnas några pirater där inte? Tjaaa, man kan aldrig vara helt säker. Noaks ark lär ha börjat sin seglats någonstans här i närheten. Undrar om han blev utsatt för några sjörövare under sin färd. I så fall, vilka djurarter gick vi miste om då? 
Nej, gårdagens åskväder var ingen syndaflod inte. Möjligen dränkte den tillfälligt några andra pirater. Nätpiraterna. När strömmen gick så kunde dom kanske inte surfa vidare dit dom var på väg. 
Pirate Bay är det enda av svenska nyheter som når så här långt och till mina öron och ögon på lokala media. Det är bra gjort. Hoppas Sverige blir känt som Piraternas hemland. Nätpriaternas alltså. Det finns en möjlighet att fokus på vad som händer ute på internet-havet och i dess dunkla undervattensdjup kan komma upp på politiska agendan då. Och även det som händer högt upp i luften. I satelliterna. Vem bestämmer vem som får del av alla bitar, nollor och ettor som vi skickar ut i luften? Och vem bestämmer vem som får del av allt som vi skickar via fiberkabeln? 
Nästa fråga, vilken väg tar vår information härifrån Irakiska Kurdistan och upp till Svea Rike? Vems ögon passerar det? Inte kan jag väl tro att det bara är FRA inte! Och detta jag skriver nu, vem passerar det? Och var lagras det? Så att du som läset det, kan plocka upp och läsa det när du har lust. Nog är väl alla dessa frågor politiska och värda att begrundas och fundera över? Och för politiker att agera på. Lycka till PP. Jag är stolt över ert tilltag och att ni är svenskar i världen. Irak och Kurdistan behöver er insats i den förändring som behövs i det politiska klimatet både i Sverige och globalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar