söndag 7 juni 2009

Var är vattnet?

Vägskyltar ska ju vara tydliga, eller hur? Det här är min egen lilla favorit! Visserligen åker man ju inte i en öken, bara att det är torrt och varmt. I bergen där serpentinvägarna löper, "Hamilton Road" är det f.ö. byggd på 1920-talet av en engelsman.  Men titta noga - vad visar bilden egentligen? Är vi på väg över kajkanten ner i vattnet? Kan inte med min vilda fantasi upptäcka något vatten som skulle kunna vara farligt för bilfärden. Hur jag än anstränger mej. Och den här skylten står på många, många ställen i kurvorna nedför bergssidan.
Nog är det väl lite lustigt att återanvända redan färdigtillverkade skyltar så här? Men billigt och enkelt. Varför göra det mer komplicerat än så?

3 kommentarer:

 1. Tack vare Helena V H blogg läste jag ditt inlägg hos henne och blev nyfieken - en svenska i Irak. Som bloggar och berättar från ett område där så mycket elände har utspelats och där freden idag förhoppningsvis ska stabilisera sig och bli stadigvarande. Vi får aldrig ge upp hoppet!

  Så intressant att läsa dina tankar och uppleveser - och jag kommer att fortsätta läsa. Det blir mera naturligt att ta del av dina vardag och liv därborta än våra media som mest fokluserar på eländets elände. Vilket ju i och för sig är viktigt.
  Men vardagsliv, vanligt folk, etc är också en del av värlspolitiken anser jag.

  Jag la min röst i valurnanidag och tänkte på att jag lever i ett land med frihet. Det är värd en hel del det.
  Hälsningar från Stockholm ( och lite jämtland mht mitt ursprung)

  SvaraRadera
 2. Önsketänkande kanske? :-) Hur som helst blev det lite lustigt med dessa skyltar..

  Inkan..Lena har en fascinerande blogg och ett lika fascinerande liv, du kommer att gilla den!

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna! Dristar mej till att tipsa om att jag slitit järnet med att få ihop men blogg till en blok. Bok alltså. Kan köpas på www.vulkan .se
  Det är de första 4 månaderna 2009, fram till 10 maj bara lite netredigerat (pyttelite...).
  Inkan, Irak behöver fler engagerade västerlänningar här! Man vet allt om konflikter och vilka tragedier det ställer till med. Men det finns många saker som man tappat bort på vägen efter en hel generations elände. DET måste vi ställa upp och hjälpa till med. NU! Dessutom blir man mest sedd som en drottning här och Sverige är så otroligt fantastiskt är allmänna omdömet. För Sverige har varit snälla mot Irak under eländesperioden. Det är den allmänna åskiten. Tänk er känslan att bli sedd som något extra fint. Går inte av för hackor. Vi hörs!

  SvaraRadera