måndag 23 mars 2009

Trädplantering i långklänningDags för nästa Newroz party vid Khanzad hotell. Tal hölls och traditionell musik, eldar, mat och dans. Förståss. Men det planterades 21 nya träd. En symbol för återuppbyggnad. Antalet för nyårdagen 21 mars. Dans i långklänning är OK men att plantera träd finklädd var första gången. Lite skit under naglarna.

3 kommentarer:

  1. Hmm.. värst vilken lyx du har som får vår. Här är det typ snöstorm och drivis efter att man fick nån sorts hopp ett par dar med vårväder.

    SvaraRadera
  2. Du.. plantera träd i långklänning..verkar vara helt ok.. Framtid och fest! :-) Som du vet har vi uruselt väder så jag hade gärna bytt med dig. Vad roligt det är med alla dessa fina bilder! Så vackert och kargt landskapet är..

    SvaraRadera
  3. Pangis, ja landskapet ser kargt ut. Dels har det med klimatet att göra. Nu blommar det upp. Sedan kommer hetta och torka i kombination under några månader. Men det har också med dom där tyrannerna som härjade här att göra. Dom eldade ner hela landskap (och spred ut kemikalier också fast inte just precis här) för att få bort allt. Med allt menas både byar männiksor och djur. Det var ett helvete att fly för tyrannerna hade sina spanare ute i luften. Grottmänniska måste man bli då och gömma sig. Det är också därför naturen ser karg ut. Fast den egentligen inte skulle göra det. Därav symbolisk trädplantering. Det tar många generationer få tillbaka vegetationen så som den varit. Snack om miljöförstöring!

    SvaraRadera