tisdag 23 juni 2009

Knäcke, Kalles och stekt inlagd matjesill

Efter plurret i poolen åkte Leksands Knäcke och Kalles Kaviar och messmör fram. Direktimport från Sverige. I min resväska... Lilla Shautuna (lilla djävulen) äter på det på tidigare publicerad bild. Nu hade det i och för sig varit roligare att ha kunnat visa en video på reaktionerna och spelat in några kommentarer. En test i ärlighet var det. Den yngre generationen, ju yngre ju mer nyfiken att prova! Uppenbart. Svaret på frågan om det var gott var enhällig dock över alla åldrar. Nej! Det var inte ens alla som vågade prova. Nu var vi ju många ändå så det gick bra ingen skäms för sånt här tror jag. Men jag tyckte det var roligt. Berättade om matjesillen också. Men den behövde vi ju kokt potatis till så den fick vänta till kvällen. Det var ännu roligare. Det gick INTE att förklara att den äts som den är, inlagd. Resultat av smaktest: jag måste säja att matjesill stekt i olivolja inte förhöjer smaken ett enda dugg! Ingen skillnad om det var Klädesholmens eller Abbas vad jag kunde märka. Nej vanlig middag fick det bli efter detta expetiment; Ris, lyckling och massor av grönsaker. En del av min midsommar även detta experiment. Nubben kan man vara utan, vi hade lika roligt ändå.

1 kommentar:

  1. Du bekräftar att det faktiskt är sant att det är vi svenskar som är ett egendomligt släkte i andras ögon.

    SvaraRadera