lördag 25 april 2009

En kall öl tack!


Det var vad kvällen bjöd på. I goda vänners lag. Även om de flesta är muslimer här så kan man på rätt ställe ta en kall öl. I en snygg bar. Heinecken eller Budweizer eller Tuborg. Man kan gå dit efter jobbet. Vänta in vännerna i baren och sedan äta något gott tillsammans. Fisk går bra även om det inte är speciellt vanligt. Men försök inte med skinka, bacon eller fläskfilé. 
Ikväll blev det knepigt för James när han beställde "meat, vegetables, red beans and onion". Det var så det stod under något kryptisk namn på rätten. Och det var vi trodde han skulle få. Han var hungrigast av alla. Man försökte flera gånger ge honom kyckling och ris. Vi fick hjälp med översättning till kurdiska av missförståndet. Men just ikväll var det nämligen så att "meat" hade råkat bli kyckling. Och just denna rätt innehöll ris. Faktiskt. Man försökte övertyga oss alla om det. Bönorna, löken och grönssakerna gick det inte att se ett spår av på tallriken. Så små var dom. Om dom nu fanns där. Nog hade det väl varit lite mer klädsamt om man sagt något i stil med förlåt. Bebora. Vi har ju liksom fått lära oss att kunden alltid har rätt. Men det är inte självklart överallt. Inte här. Inte än. Fel rätt. Men ölen var kall och god!

1 kommentar:

  1. Det gäller att ta seden dit man kommer:-) Hur som helst Lena.. jag har mailat på den adressen du uppgav.. Har du fått det?

    Härhemma strålar solen och det är ljuvligt sommarvarmt.. På Torsdag är det valbogsmässoafton och då antar jag att det är kallt och regning igen:-)

    SvaraRadera